dimarts, 27 de març del 2012

El mar d'aigua dolça

Ja em fet l'Amazones!, en total 7 dies de vaixell i les7 nits amb hamaques que les acompanyen, 3 vaixells diferents, 3 parades per veure 3 ciutats diferents i 5 paquets de galetes.
Ja som a Belén do Pará, una de les ciutats properes a la desembocadura més gran del món. Un cop més el camí que em recorregut no ens defrauda i acabem satisfets dels paisatges, pobles i gent que em trobat.
Després de l'experiència de Manaus, varem anar a Alter do Chão, un poble hippiós on el principal atractiu turístic son les platges d'aigua dolça del riu Tapajós, però al ser la temporada d'aigües altes presentaven un paisatge..... inesperat:

EL ANTES.......

......Y EL DESPUÉS!
Resulta que no hi havia ni rastre de les famoses platges, però lluny de desanimar-nos, varem fer altres coses, entre elles, ens vam enrolar en un petit vaixell anomenat "Meu Pai", capitanejat per un estrambòtic hippie en "Pré" i acompanyats per la seva gosseta, un periodista de Sao Paulo que viatjava pel món buscant fotografiar la felicitat i l'Ana una amiga madrilenya que varem fer a Manaus.
Un cop varem sortir ens vam adonar que allò més que un riu semblava un mar d'aigua dolça, l'amplada d'aquest era tal, que en certs moments no vam ser capaços de distingir l'altre vora.
El nostre destí va resultar ser una comunitat molt petita anomenada Jamaraquá, on vam aprendre d'on sortia el cautxú que tant a marcat l'historia de la regió amazònica.
Al dia següent, per la tarda, la Eva i l'Ana van anar a veure el capvespre des d'una passera privilegiada, mentre jo vaig agafar un bot que em va dur a una illa per a fer una excursioneta. No cal dir que els dos plans van resultar ser magnífics.

Ana i Eva al riu Tapajós

el "Meu Pai"


L'arbre del Cautxú

detall de la "sangria" del cautxú

El riuet Tapajós

En Pré, ensenyant a dur el pai a l'Ana
Després de 4 formidables dies a Alter do Chão, vam emprendre el camí cap a Belén, l'últim tram de riu que ens faltava. Al llarg d'aquest trajecte em pogut captar la immensitat d'aquest majestuós riu i també d'altres cosetes...

el nostre estimat llit

Els ocellets son difícils de veure a l'Amazones

Iguana

Mico Sogui-Sogui

Dofí Gris de l'amazones


Esperem que les nostres aventuretes i fotos us segueixin entretinguen.
una abraçada a tots.
e&e