divendres, 17 de febrer del 2012

Las Lagunas Sagradas

Aquest és el nom que reben les llacunes que es troben amagades per la cordillera oriental dels Andes degut a històries sagrades i que envolten la impressionant vida de la tribu indígena dels Muiscas.
Ja varem estar a la llacuna sagrada d'Iguaque, i que en un post anterior ja varem fer una referència, i ara aprofitant la nostra estada a Chingaza hem tingut la sort de poder fer la ruta de les Llacunes Sagrades de Siecha.




La ruta ja comença en una pendent,
i quan varem mirar cap a dalt es veiem les muntanyes llunyanes i altes, però de bon principi ens va donar molt bona sensació.





Un seguit de cartells amb una simbologia força mística feien previsible que seria una ruta molt especial.





Frailejons versus Enric
Ens elevem pas a pas i notem que l'altura ja no ens afecta com al principi. Passem del bosc d'altura andí al Páramo que com sempre els frailejons ens donen pas. Aquest cop però són diferents, són uns frailejons molt alts,  és un bosc de gegants que ens condueixen per un petit camí que serpenteija enmig d'aquests fins que ens dona pas a la primera de les tres llacunes sagrades, la "Llacuna mare o llacuna dels ànecs".





Laguna Madre o Laguna de los Patos

Tenim molta sort perquè ens fa un dia solejat, amb proutes feines corre l'aire, i la previsió és que puguem veure les tres llacunes...
Continuem sense saber on trobarem el proper llac, però el camí ens porta en poc temps a la següent parada, la "Laguna de Guasca".







Els paisatges són espectaculars, i per un moment ens mirem dins nostre, observem, i intentem sortir-ne per elevar-nos, amunt molt amunt i així per un moment imaginar-nos on estem, perduts enmig d'una gran serralada, en un gran país i en un espectacular continent.
Laguna de Guasca

 Però tornem a la realitat, toquem de peus a terra i ja estem a la tercera llacuna, la més mística i amb una bona història, la "Laguna de Siecha".
Antigament els Muiscas utilitzaven totes aquestes llacunes sagrades, i per això aquest nom com a punts de pelegrinatge, llocs molt místics i espirituals.
Aquests indígenes, entre d'altres coses cercaven i treballaven l'or. Es creu que en un dels seus viatges a Siecha varen portar i tirar al fons una embarcació d'or, molt semblant a la que s'exhibeix avui dia al museu de l'or de Bogotá. Eren ofrenes que es feien.

Laguna de Siecha (buscant OR)

Laguna de Siecha

Un alemany sabedor d'històries i buscador d'or va trobar aquesta embarcació dins la llacuna i se la endugué per ostentar-la a Berlín, però el seu vaixell poc abans d'arribar al port es va cremar i la barca d'or va desaparèixer.








També diuen que Crowner i Urdaneta (dos exploradors europeus) varen voler fer un túnel per desaiguar la llacuna al 1870 i així recollir tot l'or que hi hagués en el fons, però varen morir a l'intent.
Es veu que la llacuna no deixa que ningú s'emporti els seus tresors!



Varem seure una bona estona en un silenci absolut, cadascú absort en els seus pensaments...
un privilegi de poder sentir tot allò que varem sentir en aquells moments. Per un moment a totes aquelles persones que estimem les haguéssim transportat en aquell indret tant impressionant, un únic beneficiat d'aquesta experiència és el Lluc, que sempre va amb nosaltres...


Desprès de vora dos hores de ruta, desfem la ruta, i baixem amb un somriure a la boca satisfets un dia més del que hem viscut, del que hem aprés, del que ens ha permès fer la nostra imaginació.



El Lluc de visita per Siecha

Páramo andino - Frailejones
Frailejones


Una abraçada molt dolça
e&e

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada