dilluns, 31 d’octubre de 2011



    "Chef Enric"


Hamburgueses de llenties: (4 persones)

400gr. de llenties deshidratades.
3 galls d'all.
1 ramet de julivert.
2 ous
100 gr. de pa ratllat


Les proporcions seran a ull, ja que a les cuines ticas no hi ha tot l'instrumental que desitjaríem.
Per començar agafarem uns 400 gr. de llenties deshidratades, i les posarem en remull un dia avanç.
Un cop hidratades les bullirem fins que quedin toves.


Les escorrerem i les picarem (en cas que tinguem "turmix") i si no, aixafades amb una forquilla, fins que quedi una pasta. Afegirem l'all i julivert un cop ben picats, i ho barregem. També podeu afegir les espècies que vulgueu ... al vostre gust.
Només cal donar forma d'hamburguesa. Un consell, no les feu gaire gruixudes perquè no es faran bé.


Tot seguit, passarem a arrebossar-les amb ou batut i pa ratllat, i les fregirem amb mig dit d'oli fins que quedin ben torradetes. Cal tractar-les amb molt de compte ja que es poden trencar amb facilitat.


JA ESTÀ!! Mireu que n'és de fàcil.
Ara la podeu presentar com vulgueu, jo us proposo aquesta:
dos llesques de pa d'hamburguesa, dos rodanxetes de tomàquet, una fulla d'enciam, un parell de làmines de cogombrets (pepinillos pa los amigos) i ceba cuita. Afegiu ketchup, maionesa, mostassa.... el que vulgueu.



És recomanable que el pa de hamburguesa sigui integral i torradet. Guanya molt!
Qualsevol dubte ens ho feu saber.
Bon apetit!!!!

diumenge, 30 d’octubre de 2011

Una de flors

En un país on sempre hi ha una eterna primavera, inclús més que això, sempre hi trobem exuberància de flora, perquè les temperatures son ideals, i les pluges constants, així que el còctel és perfecte per trobar-hi infinites tonalitats de colors, i les flors més boniques que us pugueu imaginar.
No totes floreixen al mateix moment, però moltes d'aquestes les hem trobat i per a que us feu una idea, us adjuntem imatges de les flors més vistoses i a l'abast que tenim al nostre dia a dia.
(No tenim quasi cap nom, si algú s'anima benvingut sigui la seva saviesa botànica)

                                                               Espècie d'orquídea
                                                  Orquidea - La sabata de la reina / ballarina
                                                                Espècie d'orquidea
                                                          No identificada
                                                               No identificada
                                                           Flor de l'amapola
                                                                  No identificada
                                                           No identificada
                No identificada, però sabem que és de la família de les bromelies, cosina de la pinya
                                                                   No identificada
                                                                      Buganvilla
                                                    De la família de les Heliconies
                                                           De la família dels Lliris
                                                           No identificada
                     Pètals d'una flor que ja cau, formant un mantell d'aquest color fucsia.
                                                  Flor no identificada +coret
                                                                      Flor de la passió
                                                                  No identificada
                                                               No identificada
                                                                        Hortensia
                                                                   Flor de la banana

Molt amor e&e